KETTERÄT MENETELMÄT

Mitä ovat ketterät menetelmät?

Minulla on kokemusta useasta hyvin erilaisen projektin läpiviemisestä ketteriä menetelmiä käyttäen alkaen työntekijöiden koulutuksesta ja ketterien menetelmien fasilitoinnista, päättyen valmiiseen asiakkaalle toimitettuun tuotteeseen. Ketteristä menetelmistä vahvuuteni ovat SCRUM ja KANBAN.

Yleisesti ajatellaan, että ketterät menetelmät sopivat pelkästään IT-projektien läpiviemiseen, mutta minulla on erittäin hyviä kokemuksia esim. kemian teollisuuden, erilaisten valituskäsittelyjen ja jopa HR osaston siirtymisestä käyttämään ketteriä kehitysmenetelmiä.

En usko valmiisiin malleihin aloittaessani uusia projekteja vaan uskon dialogisuuteen, tiimihenkeen ja tekijöihin. Teen vahvasti yhteistyötä tiimin kanssa, jotta työskentelytavoista tulee mahdollisimman paljon tiiminsä näköinen. Usein vastustus muutokseen ei johdu itse muutoksesta vaan siitä miten se esitetään.

Aloittaessasi uutta ketterää projektia, suosittelen ottamaan mukaan agile coachin auttamaan vähintään koulutuksessa sekä fasilitoinnissa.

Ota yhteyttä niin kerron ilomielin lisää osaamisestani.